Marbella

Marbella

Du kan resa till Marbella för att njuta av vackra franska Rivieran med oslagbara stränder och allt som du vill ha för en lyxig semester. Här finns det marinor med stora yachter, restauranger som har Michelin-märkts, golfbanor och designbutiker.

När du åker till Marbella så kanske du också är ute efter att kändisspana. Det här är en stad som under många årtionden har dragit till sig kändisar. Men det finns mer än lyx att kika på då du reser till denna del av Andalusien.

Marbella har flera gamla palats och uråldriga romerska villor. Dessa vittnar om stadens långa historia som du kan lära dig mer om när du har kommit fram. Här är mer som du bör se och uppleva då du reser till Marbella.

Gamla stan

Den äldsta delen av Marbella är unik. Den är en labyrint av gågator som ha röda tegelstenar att gå på. Byggnaderna är ofta vitmålade och har tak av terrakotta. En del byggnader har stått på samma plats sedan renässansen. Husen har ordnats så att de står i korridorer med gator som alla mynnar ut till torg.

På torgen så finns det restauranger där du sitter i trädgårdar och äter omgiven av apelsinträd och andra exotiska växter. Det här är en mycket trevlig upplevelse. Dessutom så är den gamla delen av staden mycket ren.

Stränder

Längsmed staden så finns det omkring 20 olika stränder. Många dessa har sand som är lite mörk. Det finns barer och restauranger. Du kan simma säkert under sommar och en bit in på hösten då det fortfarande finns livräddare på plats.

Om du kommer med barn så ska du välja El Faro som ligger väster om Marbellas hamn. Den har långgrunt vatten och är ett perfekt val för familjer som vill ge barn en säker plats att leka i vattnet.

Avenida del Mar

Det här är en liten gångväg som går från Alameda parken till Playa de la Venus som ligger vid Marbellas marina. Det finns gott om plats och hela vägen kantas av palmer och vackra häckar. Dessutom så finns det flera skulpturer som till exempel de som är av brons gjorda av Salvador Dali.

Om du kommer med bil så kan du parkera den på parkeringen som finns alldeles vid gångvägen. Sedan så är det bara att promenera och kanske stanna till då och då i butiker och på barer.

Konstmuseum

I den äldre delen av Marbella så finns det enda museum i Spanien som handlar om gravering. Det ligger i ett gammalt moriskt palats som byggdes för kommendören Alonso de Bazan. Han gav byggnaden till staden för att den skulle användas som sjukhus. På museet kan du se nära 4000 olika graveringar, sketcher och litografier. Dessa är gjorda av några av Spaniens främsta konstnärer som Goya, Picasso, Dali och Miro.

Spela golf

Marbella har flera golfbanor. En del är klubbar där du bara kommer in med inbjudan. Om du är nybörjare så kan du kontakta Monte Paraiso. Här finns det några kortare hål som passar bra då du håller på att lära dig. Ett tips för den luttrade golfspelaren är Los Naranjos eller La Quinta Golf och Country klubb.

Vattensporter

I och med att Marbella är en strand-stad så finns det förstås en massa kul vattensport att uppleva. Du kan köra vattenskoter, parasegla, köra wakeboard på vågorna eller åka motorbåt. Om du vill ha en mer stillsam upplevelse på vattnet så kan du ge dig ut i en lyxig yacht. Simning är också en möjlighet och det passar särskilt bra under sommaren då det kan bli mycket varmt.

Vega del mar Basilica

Det här är en arkeologisk utgrävning som du inte vill missa om du är intresserad av historia. Den byggdes av romarna. Här har man funnit 200 romerska gravar och det är en av de största romerska gravplatserna i Spanien. Senare så byggdes en kyrka på platsen. En guidad tur kan vara att föredra för att du ska förstå mer om platsens signifikans och vad du ser på.