Resa till Andalusien

Resa till Andalusien

Hur ska du resa till Andalusien? Det beror en hel del på din budget och när du reser. För de flesta så blir det enklast med ett direktflyg till någon av de större städerna i Spanien. Det finns inrikesflyg om det behövs såväl som snabba tåg och bussar mellan olika städer. Det är inte alltid möjligt att få tag i ett direktflyg från Sverige och då kan du välja att byta i London eller annan europeisk knytpunkt.

Resa med flyg

Det finns flera olika flygplatser i Andalusien. Du kan till exempel flyga till Granada från England, Italien och Tyskland. I och med att lågprisbolag flyger denna rutt så går det att få tag i riktigt attraktiva biljetter även under lågsäsong.

En annan populär flygplats i Andalusien är Malagas. Det går flera hundra flyg till denna flygplats dagligen. Dessutom så kan du hitta direktflyg från Sverige till Malaga med flera olika flygbolag som till exempel Norwegian, SAS och Ryanair. Det går också att flyga till London och sedan vidare till Malaga med lågprisflyg.

Almeira har också en flygplats som är liten och väldigt välskött. I och med att den är så liten så är det mycket lätt att ta sig igenom flygplatsen. Du behöver inte vänta länge på bagage och dessutom så får du ett mer personligt bemötande än på större flygplatser i Spanien.

Resor till Sevilla

Huvudstaden i Andalusien är ett populärt resmål. Du når den på lite olika sätt. Om du har tur så finner du ett direktflyg från Sverige. Det kan ske under högsäsong men är ganska ovanligt. Det är inte heller vanligt med direktflyg från Köpenhamn. En lösning kan vara att du flyger från Stockholm eller Köpenhamn till Madrid och sedan vidare till Sevilla.

En annan möjlig flygrutt är den som går via Barcelona. Du kan också hitta flyg från Malaga och Mallorca till vilka du har direktflyg från Sverige. Om du ser att det inte kommer att bli lång väntan på anslutande flyg så kan detta vara en god lösning. Särskilt om du får ett bra pris. Men att sitta i Madrid en halv dag kan bli mastigt. Detta särskilt om du har barn med dig och inte kan lämna flygplatsen.

Med tåg och buss

Du kan välja att flyga direkt till Madrid och sedan ta ett snabbtåg vidare ner till Sevilla och andra städer i södra Spanien. Det går också bussar från både Madrid och Malaga. Det här är inte så krångligt som det verkar och det kan spara en hel del pengar.

Paketresor är bekväma

Om du vill boka din resa och ditt hotell själv så är det inga problem. Det här kan du snabbt göra på egen hand online. Det finns bra svenska tjänster för att boka både flyg och hotell i Andalusien. Men om du är bekväm av dig så kanske en paketresa är bättre. Då får du allting ordnat. Det blir anslutningar med flyg och du kommer att veta vilket hotell du ska bo på i god tid.

Det kan vara klokt att boka flyg och hotell samtidigt. Under högsäsong så kan det vara svårt att hitta lediga rum på de populäraste orterna. Men det finns också perioder då färre resenärer tar sig till Andalusien. Då kan du få riktigt billiga flygresor och hotell.

Åka till Andalusien med tåg eller buss

Det finns också tågresor från Sverige. Du kommer att få byta tåg i Europa för att till sist landa på en station i Andalusien. Tåg kan vara ett bra alternativ om du har tid att resa lite längre. Det kan ta två dagar innan du är framme och det kan krävas övernattningar i städer i Europa.

Buss är samma dilemma. Det tar längre tid men kan förstås vara roligt om du tycker att det är spännande att se utsikten på vägen. Bussresor är också billigare men de kan inte ses som det bästa alternativet om du kommer att resa med små barn som inte vill sitta stilla och se ut genom ett fönster i flera timmars tid.